Libertate, independență, solidaritate sindicală

Arhive zilnice

Federația Sindicatelor din Comunicații promovează educația de succes în rîdurile copiilor salariaților, membri de sindicat

IMG_5340

Sîmbătă 1 martie, Federația Sindicatelor din Comunicații a avut o întâlnire cu copii, ai căror păriți cunt membri de sindicat în ramură, care au obținut rezultate bune. Activitatea s-a desfășurat în incinta Institutului Muncii, la care au participat reprezentanți ai patronatelor din ramură, sindicatelor și ministerului Economiei și Infrastructurii.
Scopul acestei întrunirii a fost promovarea educației de succes, precum și motivarea celor 24 de copii ai salariaților, membri de sindicat, care au absolvit clasele a IX-a, X-a și a XI-a în anul 2018 cu medii de 9,5-10.

Membrii Consiliului Federației Sindicatelor din Comunicații s-au întrunit în a doua ședință a Plenului

IMG_5200

La 1 martie și-a desfășurat lucrările Ședința a II-a a Consiliului Federației Sindicatelor din Comunicații din Moldova (FSCM). Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe chestiuni, inclusiv și evaluarea activității Biroului Executiv al FSCM în perioada de după Congres.
În cadrul ședinței a fost prezentat raportul activității Biroului Executiv al FSCM pentru anul 2018 și au fost menționate un șir de aspecte care urmează să fie implementate în următoarea perioadă.

Sindicaliștii din Industriall Global Union s-au întrunit la Chișinău pentru a discuta despre organising-ul sindical

DSC_0175

Federația Sindicatelor din Comunicații (FSCM) de comun cu Organizația Internațională a Sindicatelor ”Industriall Global Union” a organizat un seminar de instruire la tema ”Organising sindical. Metode și tehnici de realizare”.
Activitatea s-a desfășurat în incinta Institutului Muncii, timp de două zile,  unde au participat activiști sindicali din Ucraina și Republica Moldova din organizațiile membre ale Industriall Global Union.