Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: iulie 2019

În organizațiile sindicale-membre ale FSCM se desfășoară adunări de dare de seamă și alegeri

IMG_5840.jpg4

La 29 iulie 2019, în organizaţia sindicală din cadrul Centrului de Potăt Căușeni s-a desfășurat conferința de dare de seamă și alegeri a organelor de conducere.
Pe ordinea de zi a adunării sindicale au fost puse în discuție mai multe chestiuni:
-     cu privire la activitatea comitetului sindical pentru perioada 2014-2019,

Declarația Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova privind anularea facilităților la utilizarea tichetelor de masă

cnsm-e1474351117367

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) se declară îngrijorată de declarațiile de politici fiscale preconizate de a fi realizate de către Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova, care în mare parte vor avea un impact profund negativ asupra situației sociale a salariaților.
Poziția unilaterală a Ministerului Finanțelor expusă la conferința de presă din 23.07.2019, privind anularea facilităților la utilizarea tichetelor de masă o considerăm similară anulării Legii nr. 166 din 21.09.2017 cu privire la tichetele de masă.

Motivarea apartenenței la sindicat, un principiu de bază în activitatea Federației Sindicatelor din Comunicații

IMG_5802.jpg2

Motivarea apartenenței la sindicat este un principiu de bază în activitatea Federației Sindicatelor din Comunicații (FSCM) prevăzut în Strategia FSCM pentru aniii 2018-2023. În acest scop, în ultima perioadă  au fost desfășurate mai multe activități.
Recent, la solicitarea comitetului sindical al Centrului de Poștă Florești, Federația Sindicatelor din Comunicații a oferit o bicicletă factorului poștal – Andrei Lefter.