Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: aprilie 2021

FSCM a avut grijă de membrii săi chiar și într-o perioadă extrem de dificilă

1

Perioada pandemică a dat peste cap mersul lucrurilor în toată lumea. A început calvarul atât pentru angajatori, care au rămas fără o parte din venituri sau în genere au falimentat, cât și pentru salariați, mulți dintre ei rămânând fără o sursă de existență. În țările europene, oamenii au fost și mai sunt susținuți de stat în această perioadă dificilă.

Membrii Biroului Executiv ai FSCM sau întrunit în ședință

IMG_7608 1

Marți, 13 aprilie, membrii Biroului Executiv ai Federației Sindicatelor din Comunicații (FSCM) s-au întrunit în ședință, pentru a pune în discuție mai multe chestiuni.
În conformitate cu ordinea de zi aprobată, sindicaliștii au discutat despre realizările și provocările Federației în anul 2020, au examinat și aprobat executarea bugetului sindical pentru finanțarea activității Biroului Executiv în anul 2020, dar și devizul de venituri și cheltuieli pentru anul 2021.

Sindicatele pledează pentru aplicarea unui mecanism de susținere directă a lucrătorilor care și-au pierdut sursele de venit în pandemie

UNI317998_0

Pandemia a condus la reducerea activității economice și, ca consecință, forța de muncă a avut de suferit prin: pierderea locurilor de muncă; sistarea muncii; reducerea timpului de muncă; și în final pierderea surselor de venit pentru întreținere. În aceste condiții este necesar aplicarea unui mecanism de susținere directă a lucrătorilor în cazul în care și-au pierdut sursele de venit. Despre aceasta se arată într-un raport cu privire la impactul pandemiei asupra pieței muncii din Republica Moldova, prezentat de către Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), în cadrul celei de-a 7-a întruniri a Platformei Societății Civile RM-UE, care s-a desfășurat online în perioada 30-31 martie 2021.