Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: noiembrie 2020

Flashmob-uri organizate de comitetele sindicale ale Centrelor de Poștă Criuleni și Orhei

CP Orhei 1

În cadrul campaniei de informare și sensibilizare a salariaților, membri de sindicat cu genericul ”Stop violenței împotriva femeilor”, comitetele sindicale ale CP Orhei și Criuleni  au organizat flashmob-uri.  Prin acest gest, participanții la activitate și-au manifestat sprijinul femeilor afectate de violență la locul de muncă.

Membrii de sindicat din Agenția Servicii Publice susțin inițiativa FSCM

ASP Balti 1

Membrii de sindicat din Agenția Servicii Publice susțin inițiativa Federației Sindicatelor din Comunicații privind informarea salariaților, membri de sindicat despre fenomenul violenței împotriva femeilor. Ei iși exprimă sprijinul pentru femeile afectate de acest fenomen, deoarece violența împotriva femeilor presupune:
-           violarea drepturilor omului;

Stop violenței împotriva femeilor

IMG_7495

La 25 noiembrie 2020, va fi marcată Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, declarată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 2000.
În rezoluția sa, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a invitat guvernele, organizațiile internaționale și neguvernamentale să organizeze evenimente în această zi pentru a atrage atenția publicului asupra problemei violenței împotriva femeilor.

Activitatea sindicală în perioada de pandemie – provocări și soluții

IMG_7487p

Vineri, 13 noiembrie, Federația Sindicatelor din Comunicații (FSCM) a organizat în incinta Institutului Muncii, o masă rotundă cu genericul ”Activitatea sindicală în perioada de pandemie – provocări și soluții”.
Evenimentul a fost deschis de președintele FSCM, Ion Pîrgaru care a adus la cunoștința participanților programul de lucru și obiectivele propuse.
La întrunire au participat lideri sindicali din domeniul comunicațiilor poștale.