Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: ianuarie 2021

Au fost efectuate totalurile concursului de scrisori magice ”Mesajele copiilor către Moș Crăciun”

IMG_75632

Marți, 26 ianuarie, Federația Sindicatelor din Comunicații a efectuat totalurile concursului de scrisori magice ”Mesajele copiilor către Moș Crăciun”. La concurs au particiapat peste 370  copii, cu vîrsta cuprinsă între 6 și 16 ani, din toate colțurile țării, care și-au demonstrat capacitățile. creative.
În cadrul Federației a fost creată o comisie de evaluare  a lucrărilor formată din: Violeta Harea, președinte al  Comisiei de Femei a FSCM, Margareta Strestian, președinte al Federației Sindicatelor din Industria Chimică și Resurse Energetice, Nona Cojocaru, președinte al Comitetului sindical al Î.S. ”Poșta Moldovei” și Elizaveta Iurcu, vicepreședinte al FSCM.

Noutăți legislative în domeniul veniturilor populației, în vigoare de la 1 ianuarie 2021

04-calculator-shutterstock-31-605x

Mai multe modificări ale legislației care vizează veniturile populației au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2021. Modificările respective se referă la modalitatea de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală, impozitul pe venit a persoanelor fizice, acordarea indemnizației pentru familiile cu copii, cuantumul minim garantat, cuantumul salariului mediu lunar prognozat pe economie, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vîrstă.

Federaţia Sindicatelor din Comunicații și S.A.”Moldtelecom” au semnat un nou Contract Colectiv de Muncă

IMG_7538

În urma negocierilor din cadrul Comisiei de dialog social, Federaţia Sindicatelor din Comunicații și Administrația S.A. ”Moldtelecom” au semnat un nou Contract Colectiv de Muncă pentru anii 2021-2024.
Contractul colectiv de muncă conţine dispoziţii şi clauze privind retribuirea muncii, securitatea și sănătatea muncii, regimul de muncă şi de odihnă, perfecţionarea profesională, dar și garanții sociale destinate salariaților, membri de sindicat.
În noul document au fost păstrate mai multe clauze din contractul anterior, dar introduse și prevederi noi în beneficiul salariaților, membri de sindicat.