Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: februarie 2021

Protecția social-economică a salariaților, tema unui seminar organizat de FSCM și FSCRE

1

Federația Sindicatelor din Comunicații și Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova au organizat seminarul „Protecția social – economică, salarizarea, impozitarea și prestațiile de asigurări sociale de stat.

Agenția Națională a Ocupării Forței de Muncă – 30 de ani de la fondare

flori 2

Mult stimați colegi!

Astăzi se împlinesc 30 de ani de la fondarea Serviciului public de ocupare a forței de muncă din Republica Moldova. A fost o perioadă de formare şi dezvoltare a agenției, cu multiple încercări, speranțe şi realizări. Toate rezultatele obținute pe parcursul a 30 de ani, au necesitat eforturi şi investiții importante.

Parteneriatul social în sfera comunicațiilor, un atu de care beneficiază toți

IMG_7583

Federația Sindicatelor din Comunicații a organizat, pe 16 februarie curent, o masă rotundă cu genericul „Parteneriatul social în sfera comunicațiilor”, la care au participat mai mulți parteneri sociali.

Ion Pîrgaru, președintele FSCM, gazda evenimentului, le-a mulțumit conducătorilor de întreprinderi pentru conlucrarea fructuoasă care este în beneficiul salariaților membri de sindicat. „Mă bucur că reușim să menținem un dialog social echilibrat și reușim astfel să stabilim acorduri de interes comun”,

Cooperare regională a sindicatelor, în beneficiul tuturor

industrial all

Conducerea IndustriALL Global Union s-a reunit, pe 15 februarie, într-o ședință online, cu reprezentanții organizațiilor afiliate din Republica Moldova. Este vorba de Ion Pîrgaru, președintele Federației Sindicatelor din Comunicații, Elizaveta Iurcu, vicepreședinte al FSCM, și Margareta Strestian, președinta Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice.

Vadim Borisov, secretar regional IndustriALL, a vorbit despre evenimentele și campaniile online desfășurate și