Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: septembrie 2022

Privitor la modificările și completările operate în Codul muncii prin Legea nr. 243 din 28 iulie 2022

descărcare

Urmare a adoptării Legii nr. 243 din 28.07.2022, Codul muncii a suportat peste 30 de modificări și completări.
Cu regret, la elaborarea proiectului acestei legi nu s-a ținut cont de practica elaborării și înaintării propunerilor de amendare a Codului muncii prin intermediul grupului de lucru tripartit creat sub egida Ministerului Muncii și Protecției Sociale din reprezentanți ai partenerilor sociali (Guvern, Sindicate, Patronate), care are menirea examinării și înaintării unor asemenea propuneri, dacă reprezentanții partenerilor sociali au convenit.
Proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative a fost înaintat, cu titlu de inițiativă legislativă (nr. 146 din 20.04.2022), de un grup de deputați în Parlamentul Republicii Moldova. Proiectul de lege cuprindea mai multe prevederi care afectau semnificativ drepturile și interesele de muncă ale salariaților.
Un aspect important care necesită a fi menționat este faptul că, la insistența sindicatelor,

Biroul Executiv al Federației Sindicatelor din Comunicații s-a întrunit în ședință

BE 21 2

Ședința ordinară a Biroului Executiv (BE) al Federației Sindicatelor din Comunicații (FSCM) s-a desfășurat la 15 septembrie curent în incinta Casei Sindicatelor, cu participarea a 11 membri. S-a pus în discuții diverse chestiuni incluse în ordinea de zi, prezentată membrilor în prealabil.
În cadrul activității, membrii BE au trasat direcțiile prioritare pentru următoarea perioadă,

Federația Sindicatelor din Comunicații din Moldova a identificat cele mai bune lucrări din cadrul concursul „Am o țară, un neam, un nume!”

foto final

La 13 septembrie curent, FSCM a identificat cele mai bune lucrări ale copiilor membrilor de sindicat din cadrul concursului de desen „Am o țară, un neam, un nume!”.

La mulți ani!

Watercolor background flower orange autumn theme with white spac

JUBILIARII  LUNII  SEPTEMBRIE 2022