Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: martie 2023

FSCM participă la lansarea campaniei naționale „Organizația sindicală primară – energia mișcării sindicale“ organizată de CNSM

Balti lansare

Pe 28 martie, la Chișinău, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a lansat campania națională „Organizația sindicală primară – energia mișcării sindicale“, în contextul proclamării anului 2023, anul organizațiilor sindicale primare (OSP). Alături de conducerea CNSM, lideri ai centrelor sindicale național-ramurale, parteneri sociali, la eveniment au participat și reprezentanți ai Federației Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova (FSCM), inclusiv președinta Elizaveta Iurcu, vicepreședintele Sergiu Gorița și vicepreședinta Nona Cojocaru.

Membrii Comisiei de Tineret din Comunicații și-au trasat prioritățile pentru anul curent

3

Membrii Comisiei de Tineret (CT) din cadrul Federației Sindicatelor din Comunicații (FSCM) și-au consolidat competențele în domeniul sindical în cadrul seminarului „Tinerii instruiți – veriga forte a mișcării sindicale“, la 27 martie în incinta Casei Sindicatelor.
Președinta FSCM, doamna Elizaveta Iurcu, a salutat membrii CT și i-a îndemnat să se implice cât mai activi pentru a obține rezultatele scontate.
În prima parte a evenimentului membrii CT au petrecut ședința organizatorică, unde au examinat mai multe chestiuni, au analizat activitățile desfășurate în anul 2022 și au trasat noile priorități pentru anul 2023.

Organizația sindicală a Centrului de Poștă Bălți a petrecut conferința sindicală de dare de seamă și alegeri

20230323_132547 (1)

La 23 martie, în incinta oficiului central al Centrului de Poștă (CP) Bălți, organizația sindicală a petrecut conferința de dare de seamă și alegeri. În calitate de invitat la activitate a fost prezentă doamna președintă a Federației Sindicatelor din Comunicații (FSCM), Elizaveta Iurcu.

Adunarea de dare de seamă și alegeri în organizația sindicală a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină

20230314_164722

Pe data de 14 martie, curent, Organizația Sindicală a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) a desfășurat conferința de dare de seamă și alegeri. Evenimentul s-a petrecut în incinta companiei în format mixt. Pe ordinea de zi au fost incluse următoarele chestiuni:

Au fost premiate cele mai creative femei în cadrul concursului republican cu genericul „Să găsim femei creative pentru a le elogia“

Diploma Laureat Femeie

Federația Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova (FSCM) a premiat cele mai creative femei din cadrul organizațiilor sindicale primare membre, laureate ale concursului republican „Să găsim femei creative pentru a le elogia“, consacrat Zilei Internaționale a Femeii – 8 martie.