Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: noiembrie 2017

Adunare de dare de seamă și alegeri în organizația sindicală din Centrul de Poștă Călărași

IMG_2182.jpg1

La 29 noiembrie 2017, în organizația sindicală  din Centrul de Poștă Călărași s-a desfășurat conferința de dare de seamă și alegeri a organelor sindicale. Pe ordinea de zi au fost examinate următoarele chestiuni:
- cu privire la activitatea comitetului sindical al CP Călărași în perioada anilor 2012-2017;
- cu privire la alegerea membrilor comitetului sindical;

Membrii comitetului sindical al SA ”Moldtelecom” au fost familiarizați cu ultimile modificări la Codul Muncii

IMG_2162.jpg1.jpg1

La solicitarea președintelui comitetului sindical al SA ”Moldtelecom”, Sergiu Gorița, vineri, 24 noiembrie 2017, Federația Sindicatelor din Comunicații a organizart un seminar cu privire la ultimile modificări și completări la  Codul Muncii.
Activitatea s-a desfășurat în incinta sediului central al SA ”Moldtelecom”,

Liderii sindicali din cadrul Federației Sindicatelor din Comunicații au fost informați cu ultimile modificări la Codul Muncii

IMG_2141.jpg6

Federația Sindicatelor din Comunicații din Moldova (FSCM) a organizat la 18 noiembrie, curent un seminar de informare a liderilor sindicali din organizațiile membre, privind ultimile modificări și completări la Codul Muncii.
Adrian  Lungu, consilier juridic al FSCM, expert în dreptul muncii a explicat în detalii despre prevederile articolelor modificate din Codul Muncii și aprobate prin Legea nr.157/2017 şi Legea nr. 188/2017, și impactul acestora asupra salariaților, membri de sindicat.

Membrii Consiliului Federației Sindicatelor din Comunicații s-au întrunit în ședință

IMG_2023.jpg1

La 17 noiembrie, curent și-a desfășurat lucrările Ședinței VI în Plen a Consiliului Federației Sindicatelor din Comunicații din Moldova (FSCM).
În cadrul ședinței, președintele FSCM, Ion Pîrgaru a  prezentat raportul activității pentru anul 2017 și a menționat un șir de aspecte care urmează să fie implementate în următoarea perioadă.
Liderul sindical a atras atenția la tematici ce țin de protecția juridică a salariaților, parteneriatul social, securitatea și sănătatea în muncă,

Activitate de solidaritate organizată în cadrul Biroului Executiv al FSCM

IMG_1878.jpg1.jpg1

Joi, 2 noiembrie 2017, membrii Biroului Executiv al Federației Sindicatelor din Comunicații (FSCM) s-au întrunit în ședință ordinară, unde au discutat mai multe chestiuni.
Una din chestiunile de pe ordinea de zi a fost, cu privire la susținerea organizației sindicale ”Руставский Азот”  din Georgia. În acest sens, de către membrii Biroului Executiv a fost desfășurat un Flașh mob, exprimînd solidaritatea sindicală și îndemnînd administrația acesteia la un dialog social constructiv cu reprezentanții sindicatului.