Libertate, independență, solidaritate sindicală

Arhive zilnice

Obiectivul prioritar în activitatea Federației este și va rămîne instruirea și informarea membrilor de sindicat

IMG_4030

Recent, Federația Sindicatelor din Comunicații a organizat un seminar de instruire a liderilor sindicali din domeniul comunicațiilor poștale. Activitatea s-a desfășurat în tabăra de odihnă ”Camping” din or.Vadul lui Vodă.  Subiectul abordat în cadrul seminarului a fost,   respectarea legislației muncii în contextul modificărilor și complectărilor acesteia.
În calitate de formator,  Adrian Lungu –  avocat și consilier juridic în cadrul FSCM le-a vorbit participanților despre încetarea raporturilor de muncă din inițiativa angajatorului, disciplina muncii și corectitudinea aplicării sancțiunilor disciplinare.

Au fost menționați cei mai buni lucrători poștali ai anului 2018

IMG_4251.jpg2

La 12 octombrie 2018, Î.S. „Poșta Moldovei” în comun cu Federația Sindicatelor din Comunicații  a desfășurat etapa finală a concursului Măiestriei Profesionale al Lucrătorului Poștal, ediția 2018. La concurs au participat șefi de oficii poștale, operatori poștali și poștași. Ei au fost testați pentru cea mai bună pregătire la probele, ”Cel mai bun poștaș”, ”Cel mai bun operator” și ”Cel mai bun șef al Oficiului Poștal”.
Scopul acesrtui concurs a fost, identificarea celor mai buni angajați ai întreprinderii, dezvoltarea profesionalismului și sporirea interesului angajaților în prestarea serviciilor poștale de calitate.

Competiții sportive organizate în cadrul FSCM

IMG_4594

Federaţia Sindicatelor din Comunicaţii în comun cu organizaţiile membre din municipiul Chișinău au organizat la 13 octombrie, 2018,  la baza sportivă a Casei de odihnă  „Campingul din Vadul lui Vodă”, competiții sportive la probele,  volei și minifotbal.
La evenimentul sportiv au participat 5 echipe din cadrul organizațiilor sindicale membre ale FSCM din municipiul Chișinău.
La deschiderea oficială a competițiilor sportive cu un mesaj de felicitare a fost prezent  președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, dl Oleg Budza.

Creații vestimentare poștale create și prezentate de salariații, membri de sindicat

IMG_4387

Federația Sindicatelor din Comunicații în comun cu liderii sindicali ai organizațiilor membre și cu susținerea directorilor de filiale, au organizat vineri, 12 octombrie, Ediția-II a concursului vestimentar cu genericul „Creații vestimentare poștale”.
În cadrul acestui concurs, participanții sub forma unei defilări-prezentare au demonstrat ținutele vestimentare confecționate și decorate cu materiale utilizate la prestarea serviciilor poștale, cum ar fi: