Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: octombrie 2019

Adunare de dare de seamă și alegeri în organizația sindicală din CP Rezina

IMG_7049.jpg1

La 30 octombrie 2019, în organizaţia sindicală din cadrul Centrului de Potă Rezina s-a desfășurat adunarea de dare de seamă și alegeri a organelor de conducere.
Pe ordinea de zi a adunării sindicale au fost puse în discuție mai multe chestiuni:
-     cu privire la activitatea comitetului sindical

Ziua Națională a Înverzirii organizată la ÎS ”Detașamentul de Paza Paramilitară”

20191025_134748

Comitetul sindical în comun cu Administrația Î.S. ”Detașamentul de Pază Paramilitară” au organizat la 26 ocombrie, curent mai multe activități de înverzire, salubrizare și amenajare a spațiilor verzi.
”Organizat, la îndemnul domnului director, am ieșit cu toții pe teritoriul adiacent întreprinderii, unde am curățat terenul și am sădit mai mulți copăcei. Am muncit, cum o facem de fiecare dată în echipă”, a declarat președintele comitetului sindical, Emilia Talmazan.

Comietul sindical al Centrului de Poștă Șoldănești și-a prezentat raportul de activitate

IMG_7009

La  28 octimbrie 2019 comitetul sindical al Centrului de Poștă Șoldănești și- a prezentat raportul de activitate pentru perioada 2015-2019. În calitate de raportor a fost președintele comitetului sindical, Ala Mîțu care a vorbit despre realizările înregistrate în această perioadă. Dumneaei a menționat, că pe parcursul mandatului  au promovat dreprurile și interesele social- economice și de muncă a membrilor de sindicat printr-un dialog social constructiv. Au pledat pentru spiritual de echipă și starea psihologică în colectiv.

Federația Sindicatelor din Comunicații găzduiește întrunirea Uniunii Internaționale a Sindicatelor Lucrătorilor din Comunicații

IMG_2693-750x479

Federația Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova (FSCM) găzduiește întrunirea Uniunii Internaționale a Sindicatelor Lucrătorilor din Comunicații (UISLC), care se desfășoară în perioada 21-25 octombrie la Institutul Muncii. La întrunirea din acest an a UISLC participă delegați din Federația Rusă, Belarus, Azerbaidjan, Uzbekistan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Kazahstan.

Ziua Mondială a Poștei

IMG_6689.jpg1

Salariații Î.S. ”Poșta Moldovei” au marcat Ziua Mondială a Poștei într-o atmosferă degajată. Festivitatea s-a desfășurat la 9 octombrie, curent, în lncinta Teatrului de Revistă ”Ginta Latină”.
Conducerea Î.S. „Poșta Moldovei” și a Federației Sindicatelor din Comunicații au felicitat colectivul de muncă